Het lesaanbod van Body & Beats

 

Wat is Xco?

Veel power en veel fun kun je verwachten bij een Xco training! De training met de speciale buis!

De XCO- training is een explosieve en dynamische training die voor iedereen leuk is. Je kan op je eigen level instappen en het zo zwaar en intens maken als je zelf wilt. De XCO-Trainer buis is er in verschillende maten, daardoor is de training zowel geschikt voor mannen(ja, ook mannen!) en vrouwen, van starter tot gevorderde sporters.

XCO staat voor Xtreme Core. Een core-training wil zeggen: je natuurlijk korset, dus voornamelijk je buik- en rugspieren. Verder train je je arm-, schouder en beenspieren optimaal en krijg je er een veel betere conditie door. Met de speciale XCO buis (gevuld met grit) krijg je een geweldige training waardoor je lichaam strakker en steviger wordt. Door het bewegende grit in de buis, wordt, naast alle spieren, ook het bindweefsel getraind. Dit is de ‘Reactive Impact’. En natuurlijk krijg je door middel van de XCO-Trainer niet alleen een strakker lijf, je voelt je voldaan en energiek na een training vol power!” Deze combinatie met de stevige muziek zorgt voor een intensieve workout en nog belangrijker snel resultaat!

Weg met die saaie lessen die allemaal op elkaar lijken! Het is tijd voor wat nieuws, iets dat echt werkt, iets dat echt leuk is: XCO!

Wat is Burn-it?

De naam Burn-it zegt het eigenlijk al; vet verbranden!

Pasjes maken en in de maat bewegen zijn niks voor jou? Maar je wilt wel een strakkere buik, billen, benen en een dunner laagje vet? Dan is dit je les! Stoer en stevig, leuk en effectief!

Je begint met een lekkere warming- up om je spieren en je lichaam voor te bereiden op wat er komen gaat. Daarna is het werken geblazen! Allerlei oefeningen komen aan bod. Je hele lichaam wordt getraind maar de nadruk ligt duidelijk op buik-billen-benen. Lekkere muziek krijg je er gratis bij, de moeilijke pasjes laten we thuis.

Burn-it is de les die echt iedereen goed kan volgen!

Wat is Zumba?

Ben je klaar om jezelf in conditie te feesten? Dat is precies waar het Zumba® programma over gaat. Het is een makkelijk te volgen, calorieverbrandend Latijns-Amerikaans-geïnspireerd, dans- en fitness-feest! Zumba is het populairst, snelst groeiende fitness programma ter wereld.

Zumba is een geweldige workout waarmee je tot wel 1000 calorieën per uur verbrand! Zumba combineert dans met fitness waardoor je plezier hebt in je workout! Er wordt gebruik gemaakt van aerobics- en dansbewegingen op verschillende Latijns-Amerikaanse dansen , zoals bijvoorbeeld samba, buikdansen, salsa, cumbia, flamenco, reggeaton, hiphop en nog vele andere. Het voordeel van het gebruik van deze dansen is dat het hele lichaam beweegt, met Zumba train je dus alle spiergroepen in je lichaam.

Het is leuk, het is anders, het is makkelijk te volgen en het is effectief!
Iedere les geeft een feestelijk gevoel en voordat je het weet kan je wel het maximale aan calorieen verbranden. Na een paar weken voel je dat je conditie is verbeterd en dat je lichaam mooi in vorm is. De combinatie van dans en fitness in een partysfeer en de opzwepende Latijns-Amerikaanse muziek zorgen ervoor dat je het makkelijk volhoudt en het maximale uit jezelf haalt. Zumba-let the party begin!

Wat is Spinning?

Spinning is heerlijk en uitdagend binnen fietsen, in groepsverband op speciale Spinning fietsen! Uiteraard onder begeleiding van een deskundige, enthousiaste instructeur en op lekkere opzwepende muziek!

Met Spinning:

1. Verbrand je tot wel 700 calorieen per les (45 minuten)!
2. Verstevig je billen en benen!
3. Vebeter je enorm je conditie!
4. Bepaal je zelf hoe zwaar je het maakt met de speciale weerstandsknop!

Of je nou fanatieke wielrenner of mountainbiker bent , al op leeftijd bent of jaren niks aan sport gedaan hebt, Spinning is voor iedereen! Als je kunt fietsen dan kun je ook Spinnen!

Wat is Super-Fit?

Dit stoere en vooral leuke programma is gebaseerd op een combinatie van verschillende disciplines zoals; boksen, cross-fit, bootcamp, kettlebell-, kracht-, agility en speed training! In korte krachtige en vooral explosieve rondes waar de Super-Fit instructeurs je maximaal motiveren, zorg je ervoor dat je alles uit deze training haalt! Door deze grote variatie aan trainingen en het gebruik van allerlei verschillende materialen gaat Super-Fit gewoon niet vervelen! Er wordt altijd gestart met een warming up waarmee je ook meteen je spieren en gewrichten op de specifieke oefeningen voorbereidt. Daarna start de Super-Fit work-out en deze eindigt met een cooling down.

Kan iedereen aan Super-Fit meedoen?
Super-Fit is in principe voor iedere leeftijdsgroep geschikt. Veel oefeningen zijn vrij explosief van aard dus mensen met klachten of blessures moeten misschien een stapje terug doen in trainingsintensiteit, echter kunnen onze instructeurs vaak alternatieven aanbieden voor bepaalde oefeningen zodat er ook met een blessure goed getraind kan worden.
Door de relatief hoge trainingsintensiteit en omdat er veel spieren actief zijn tijdens een training is het ook een zeer geschikte methode om af te vallen

Body Power


Bekijk lestijden

Wat is Body Power?

Dit is een les van 45 minuten waarbij je d.m.v. een barbell met gewichten je lichaam sterker en strakker maakt onder begeleiding van lekkere muziek.   Dit gevarieerde programma daagt al je belangrijke spiergroepen uit met behulp van de beste krachtoefeningen. Fantastische muziek, professionele instructeurs en jouw eigen gewichtkeuze inspireren je om de resultaten te behalen waar je naar streeft – en snel! Het Body Power programma wordt  elke 8 weken vernieuwd met nieuwe muziek en nieuwe choreografie zodat je lichaam steeds een nieuwe trainingsprikkel krijgt en je zo elke keer weer een nieuwe uitdaging hebt.  Een misverstand bij veel vrouwen is dat je teveel spiermassa opbouwt met deze les maar dat is niet het geval. Je bouwt wel een strak lichaam op met betere spierconditie en minder vet. Body Power is geschikt voor zowel mannen als vrouwen.

Wat is BOX-FIT?

Boks-Fit is een eenvoudig te volgen, intensieve workout waar kracht en cardio gecombineerd worden. De korte en explosieve bewegingen zorgen ervoor dat je hartslag en ademhaling in een razend tempo zullen stijgen. Met als gevolg: keihard zweten en calorieën verbranden! BOX-Fit is de ideale les wanneer je aan je conditie wilt werken of een aantal kilo wilt afvallen. Bij BOX-Fit worden verschillende technieken gebruikt vanuit boksen, taekwondo, karate en kickboksen.Wil je graag fitter worden? Dan is deze fitness trend dé les voor jou! BOX-Fit is niet alleen effectief maar ook nog eens super leuk!

Elke 5 weken is er een gloednieuwe les met nieuwe bewegingen en verrassende combinaties om jouw lichaam en geest steeds opnieuw te blijven uitdagen.

Voor wie is BOX-FIT bedoeld?

Boks fit is geschikt voor jong en oud, man of vrouw. In onze les vind je dan ook variatie in geslacht en leeftijd. De les is met name geschikt voor mensen die
hun conditie willen verbeteren en vet willen verbranden.

Waarom BOX-FIT?

  • Stressverlaging
  • Hoge calorieverbranding (600 tot 800 calorieën)
  • Verbetering conditie
  • Verbetering kracht
  • Hoge vetverbranding
  • Verbetering van jouw conditie
  • Zelfverdediging